Veelgestelde vragen

1.Algemeen
2.Specificaties en producteigenschappen
3.Accu en laden
4.Verzekering
5.Garantie
6.Service en onderhoud
7.Bestelproces, Logistiek en levering
8.Contact
 

Algemeen

 
Wat is een Carver?
De Carver is het ultieme stadsvoertuig voor wie slimmer wil reizen. De Carver verenigt de voordelen van een auto en een scooter in een sensationele, nieuwe rijervaring.
 
Waar moet ik op letten als ik voor het eerst in de Carver stap?
De Carver gedraagt zich anders dan ieder ander voertuig dat je kent! Het is belangrijk te beseffen dat de Carver een overdekte scooter is en geen auto.
Voor jouw eigen veiligheid en die van medeweggebruikers, is het daarom belangrijk dat je alle veiligheidsinstructies nauwkeurig opvolgt:
● Voorkom abrupte stuurbewegingen! Corrigeer met rustige, vloeiende stuurbewegingen.
● Neem bochten van buiten naar binnen. Onthoud dat de Carver breder wordt als hij kantelt.
● Pas bij scherpe en haakse bochten en gevaarlijk situaties, je snelheid aan tot stapvoets.
● Laat de Carver nooit opzettelijk grip verliezen.
● Reduceer je snelheid in winderig weer.
● Rij nooit te hard in zijn achteruit.
● Neem de akoestische veiligheidssignalen in acht, pas je rijgedrag direct aan.
● Blijf, ook als passagier, tijdens het rijden altijd zitten in de Carver.
● Gebruik de Carver nooit off-road, op onverharde wegen/ondergrond.
 
Voor wie is de Carver ontworpen?
De Carver is ontworpen voor forensen en stedelingen die een alternatieve mobiliteitskeuze zoeken: slimmer, compacter, groener, goedkoper, and much more fun!
 
Waar is de Carver ontworpen en waar wordt hij geproduceerd?
De Carver is een Nederlands product, dat wil zeggen dat het in Nederland is ontworpen en ontwikkeld. Een groot deel van de productie vindt plaats in Zuidoost-Azië. De eindmontage, installatie van alle elektrische circuits en de uiteindelijke kwaliteitscontrole worden uitgevoerd in onze eigen fabriek in Leeuwarden, Nederland.
 
Waar mag ik mijn Carver parkeren?
Dit is afhankelijk van hoe je het voertuig hebt geregistreerd. Als je de Carver met verzekeringsplaat registreert, dan kun je hem parkeren waar je normaliter ook een scooter mag parkeren. Als de Carver echter op kenteken staat, moet je hem parkeren op een autoparkeerplaats.
Opmerking: momenteel zijn veel gemeentes bezig met het herzien van de wetgeving omtrent het parkeren van voertuigen met een verzekeringsplaat. Neem contact op met de gemeente als je niet zeker weet wat de regels zijn.
 
Hoe oud moet ik zijn voordat ik een Carver mag besturen?
In Nederland moet je minstens 16 jaar oud zijn om een Carver te mogen besturen.
 
Welk type rijbewijs heb ik nodig om een Carver te mogen besturen?
Omdat de Carver geclassificeerd is als gemotoriseerde scooter, mag je in Nederland al met je scooterrijbewijs de Carver besturen. Een auto- of motorrijbewijs is verder ook voldoende.
 
Waar mag ik met de Carver allemaal rijden?
De verkeersregels op dit gebied zijn vergelijkbaar met die van een 45 km/uur-scooter.
Binnen de bebouwde kom mag de Carver tot een maximumsnelheid van 45 km/uur op de openbare weg. Op fiets- en scooterpaden mag de Carver tot een maximumsnelheid van 30 km/uur rijden.
Buiten de bebouwde kom dient de Carver op de fiets- en scooterpaden te blijven.
 
Opmerking: de wetgeving voor dit type voertuig verandert snel. Neem dus contact op met de gemeente als je niet zeker bent van de regels. Zo hebben sommige gemeentes eerder dit jaar besloten om scooters te verplaatsen naar de reguliere wegen binnen de bebouwde kom. Tot nu toe geldt deze regel alleen binnen Amsterdam, maar andere steden zullen naar verwachting volgen.
 
Waar kan ik de gebruikershandleiding downloaden?
Een nieuwe gebruikershandleiding kun je hier vinden.
 
Wat voor typegoedkeuring heeft de Carver?
De Carver het Europese typegoedkeuring voor voertuig klasse L2e.
 

Specificaties en producteigenschappen

 
Is de Carver 100% elektrisch?
Ja, de Carver is volledig elektrisch.
 
Wat is de actieradius van de Carver?
De Carver heeft een actieradius van 100 km. Er zijn echter verschillende factoren die uitwerking hebben op hoe ver je in de praktijk komt voordat de accu opgeladen moet worden. De buitentemperatuur heeft bijvoorbeeld invloed op hoe goed de accu z’n spanning kan vasthouden en dit kan bij extreme temperaturen afwijken. Om dit tegen te gaan heeft de Carver een verwarmingselement bij de accu om de temperatuur te optimaliseren, zo ben je gegarandeerd van de beste werking.
Daarnaast spelen ook het gewicht van het voertuig en je rijstijl een rol. Bij het rijden door heuvels of door de stad met veel remmen en optrekken zal de accu sneller leeg raken dan wanneer je met constante snelheid op vlak terrein rijdt. Daarnaast is de Carver uitgerust met ventilatie aan de zijkant, bluetooth verbinding met de boxen en een usb-poort voor het opladen van je telefoon. Al deze functionaliteiten maken gebruik van stroom uit de accu.
 
Wat zijn de afmetingen van de Carver?
De afmetingen zijn 2,89 m lengte, 1,49 m hoogte en 98 cm breedte.
 
Wat is de maximumsnelheid van de Carver?
De maximumsnelheid van de Carver is 45km/u met een acceleratie 0 – 45 km/u van 8 seconden.
 
Wat voor motor zit er in de Carver?
De Carver heeft een elektrische motor met een maximaal vermogen van 2 x 2 kWh en een maximumkoppel van 2 x 150 Nm.
 
Waar is de Carver standaard mee uitgerust?
De Carver komt standaard uitgerust met een softtop cabriodak, sportieve, comfortabele bestuursstoel, passagiersstoel achterin, drie-spaak sportstuur, gebogen panorama raam met ruitenwisser en elektrische ontdooifunctie, driepunts veiligheidsgordel, stereo-installatie met bluetooth, USB-poort voor smartphone, twee 10-inch speakers, inklapbare spiegels, glazen zijramen (verwijderbaar).
 
Hoeveel weegt de Carver en wat is het maximaal toegestane gewicht?
Het ledig gewicht is 330 kg en het maximaal toegestane gewicht is 500 kg.
 
Hoeveel bagageruimte heeft de Carver?
De Carver heeft achterin ruimte voor 75 liter aan bagage en daarnaast kun je bagage kwijt op en rond de passagiersstoel. Let er op dat je geen losse spullen in de Carver laat liggen tijdens het rijden, dit kan voor gevaarlijke situaties zorgen.
 
Is het veilig en toegestaan om een baby of kind te vervoeren op de passagiersstoel?
Volgens de Nederlandse wet moeten de bestuurder en passagier verplicht gebruik maken van de beschikbare veiligheidsgordels. Alle passagiers van onder de 18 jaar en korter dan 1,35 meter moeten gebruik maken van een officieel gecertificeerde kinderautostoel. Volg zorgvuldig de instructies die bij het autostoeltje zijn geleverd en vraag bij twijfel advies aan de fabrikant. Het is verboden om meer passagiers te vervoeren dan het aantal aanwezige veiligheidsgordels.
 
Mag ik twee kleine kinderen meenemen op de passagiersstoel?
Nee, absoluut niet! Hoewel de passagiersstoel van de Carver vrij veel ruimte biedt, is het niet veilig om meer dan één passagier te vervoeren. Per veiligheidsgordel mag je één persoon vervoeren: de chauffeur voorin en één passagier achterin.
 
Hoeveel kost een Carver?
De verkoopprijs van de Carver is €8.990 euro (incl 9% btw).
 
Welk fiscaal voordeel heb ik als ik de Carver zakelijk aanschaf?
Wanneer de Carver wordt aangeschaft voor zakelijke doeleinden, kan de investering worden toegewezen voor de VAMIL/MIA (Nederlandse milieu-investeringsaftrek).
Voorbeeldberekening:
Aankoopprijs Carver ex. BTW: € 8.247,71
VAMIL: € 6185.78 (= 75% van € 8.247,71)
MIA: € 556,72 (= 13,5% of 50% van € 8.247,71)
Totaal direct aftrekbaar: € 6742,50
Aftrekbare vennootschapsbelasting:
Minder dan € 200.000 – 20%: € 1348.50
Meer dan € 200.000 – 25%: € 1685.62
Om in aanmerking te komen voor de VAMIL/MIA moet het voertuig worden opgenomen in de milieulijst. In het geval van de Carver is dit B3118. De Carver moet geregistreerd zijn met een kentekenplaat om in aanmerking te komen voor de VAMIL/MIA en valt dus onder de 21% btw regeling. Indien je ervoor kiest om de Carver aan te schaffen voor zakelijke doeleinden, vraag dan via https://www.carver.earth/b2b/ een offerte aan en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.
 
Officiële website RVO:
https://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/mia-en-vamil
 
Officiële milieulijst 2019:
https://www.rvo.nl/sites/default/files/2019/02/Brochure%20en%20Milieulijst%202019.pdf
 
Zit er verwarming in de Carver?
Er zit geen verwarming in de Carver, maar de ventilatie aan de zijkant blaast warme lucht en kan daarom tegelijkertijd dienst doen als verwarming.
 
Is de Carver uitgerust met airco?
Nee, de Carver heeft geen airco.
 
In welke kleuren is de Carver beschikbaar?
De Carver is beschikbaar in vier kleuren: gun metal grey, white, blue en tangerine.
 

Accu en laden

Wat voor accu zit er in de Carver?
De Carver maakt gebruik van een lithium-ijzer-fosfaat-accu (LiFePO4). De accu heeft een capaciteit van 5,4 kWh.
 
Hoe laad ik de Carver op?
Om de Carver op te laden neem je het snoer, te vinden aan de achterkant van het voertuig. Dit snoer zit bevestigd aan het voertuig en rolt automatisch op. Opladen kan via een regulier 220 V stopcontact, of via een elektrisch laadstation met een convertor naar 220 V.
 
Hoe lang duurt het om de Carver op te laden?
Het duurt ongeveer 4,2 uur om de Carver voor 80% op te laden en 6,5 uur om het voertuig volledig op te laden.
 
Hoeveel kost het om de Carver helemaal op te laden?
De kosten van het opladen zijn natuurlijk afhankelijk van hoeveel jij zelf aan stroom betaalt aan je provider. Echter, om je toch een beeld te geven hebben wij een ruwe schatting gemaakt, wat neerkomt op ca. 0,21 x 3,8 = € 0,80 om de Carver volledig op te laden.
Opmerking: deze berekening is gebaseerd op het huidige tarief voor elektriciteit in de Nederlandse markt. De kosten kunnen voor jou anders zijn.
 
Is het schadelijk om de accu op te laden terwijl hij nog halfvol is?
Nee. De Carver maakt gebruik van een lithium-ijzer-fosfaat-accu. Dit type accu verliest niet tot nauwelijks aan capaciteit en kwaliteit als je hem tussentijds oplaadt.
 
Kan ik mijn Carver opladen bij een laadpaal?
Je kunt je Carver opladen bij een laadpaal met een convertor naar 220 V.
 
Krijgt de accu stroom terug bij het remmen of afdalen?
Ja, de Carver maakt gebruik van regeneratief remmen, waardoor de batterij deels wordt opgeladen tijdens het afdalen of remmen.
 
Wat is de levensduur van de accu?
Over de verwachte levensduur van de batterij valt nu helaas nog weinig te zeggen, dit hebben wij nog niet in praktijk kunnen testen dus het is onbekend hoe de accu het over langere tijd zal doen. Naar verwachting zal de accu minstens tien jaar mee moet gaan, maar dat is op dit moment nog een schatting.
 
Hoe duurzaam is een lithium-ijzer-fosfaat-accu?
Lithium-ijzer-fosfaat batterijen worden als een duurzamere oplossing gezien in vergelijking met andere typen accu’s/batterijen aangezien ze geen giftige stoffen gebruiken en een langere levenscyclus hebben.
 
Wat zijn de voordelen van een lithium-ijzer-fosfaat-type accu/batterij ten opzichte van andere batterijen?
● Langere levensduur vergeleken met andere lithium-ionbatterijen.
● Constante ontlaadspanning, wat betekent dat hij constant vol vermogen levert tot hij leeg is.
● Veel langzamere degradatie en capaciteitsverlies in vergelijking met andere lithium-ionbatterijen, zelfs wanneer deze wordt opgeladen als hij nog halfvol zit.
● Beter chemische stabiliteit in vergelijking met andere batterijen.
● Beter thermische stabiliteit. LiFePO4-batterijen produceren slechts 5% van de warmte die door andere lithium-ionbatterijen wordt opgewekt.
 

Verzekering

Moet ik mijn Carver verzekeren?
Ja, in Nederland ben je verplicht een WA-verzekering af te sluiten.
 
Wat kost het om mijn Carver te verzekeren?
We bieden drie verschillende verzekeringspakketten aan. De Standaard optie met WA/aansprakelijkheidsverzekering begint vanaf €10 p/m (de exacte prijs wordt berekend op basis van je profiel waarin bijvoorbeeld je rijgedrag en leeftijd worden meegerekend). Het Plus-pakket begint vanaf €16 p/m en de Premium-verzekering vanaf €19 p/m. WA wordt altijd nog los berekend, ook bij Plus en Premium.
Wij werken met twee verzekeringspartijen. ASR gaat over de WA verzekering en Kingpolis de rest, maar alles wordt via Kingpolis geregeld. Je hoeft dus alleen contact op te nemen met Kingpolis als je vragen hebt over de verzekering.
 
Wat is inbegrepen in elke verzekering?
Het volgende is inbegrepen in elk pakket:

Carefree opties

STANDAARD

PLUS

PREMIUM

WA/aansprakelijkheid

Diefstal

 

Casco

  

Inclusief run-in service**

Pechhulp

  

Kosten per maand

Vanaf €10 p/m*

€16 p/m (incl. btw, excl. WA)

€19 p/m (incl. btw, excl. WA)

* ASR WA-scooterverzekeringen worden berekend op basis van jouw klantprofiel (bijv. Postcode, leeftijd, rijgedrag, etc.)
** ter waarde van €88 (incl. 21% btw)
 
Hoe neem ik contact op met Kingpolis?
Er zijn drie manieren waarop je contact kunt opnemen met Kingpolis:
1. Contactformulier: https://kingpolis.nl/contact
2. Telefonisch: 085 – 7441650
3. Per email: info@kingpolis.nl
 
 

Garantie

Hoe lang heb ik garantie op mijn Carver?
Voor alle producten van Carver geldt een garantietermijn van 2 jaar. Voor de accu geldt een periode van 2 jaar of 1.000 charges afhankelijk van welke conditie eerder optreedt. De garantietermijn vangt aan op het moment van levering bij de klant.
 
Wat valt onder de garantie op de Carver?
De garantie is alleen van toepassing in geval van gebreken of niet-conformiteit van het product, en alleen wanneer het product is gebruikt volgens de voorwaarden die in de gebruikershandleiding zijn vastgelegd.
 
Wat valt niet onder de garantie op de Carver?
De banden zijn uitgesloten van garantie.
 
Waardoor vervalt mijn garantie op de Carver?
In de navolgende gevallen vervalt de garantie c.q. is een beroep op garantie uitgesloten:
● Het product is oneigenlijk of onzorgvuldig gebruikt of beschadigd is door een verkeersongeval of valpartij;
● De schade te wijten is aan normale slijtage;
● Het product is onvoldoende onderhouden door de klant;
● Reparaties zijn ondeskundig of niet door Carver of een door Carver aangewezen derde partij uitgevoerd;
● Voor reparaties zijn niet-originele onderdelen gebruikt;
● Het product is gewijzigd;
● Klimatologische invloeden zoals normale verwering of verkleuring van (onderdelen van) het product;
● Wanneer het product is gebruikt ten behoeve van verhuur.
Opmerking: alleen de eerste eigenaar heeft recht op garantie. De garantie is niet overdraagbaar.
 
Wat is de garantie op de accu?
Voor Carver lithium-ijzerfosfaat batterijen geldt een periode van 2 jaar of 1.000 charges, afhankelijk van welke conditie eerder optreedt.
 
Waardoor vervalt de garantie op de accu?
De garantie vervalt onmiddellijk in het geval dat het product gewijzigd is en/of wanneer er sprake is van reparaties die niet door Carver of een door Carver aangewezen derde partij zijn uitgevoerd, of wanneer het gebrek of niet-conformiteit aan Carver of servicepartner Moobi wordt meegedeeld meer dan 7 kalenderdagen na ontvangst van de goederen, of meer dan 7 kalenderdagen na kennisneming van het gebrek of de niet-conformiteit. Enkel door Carver gecertificeerde technici zijn bevoegd om de batterij te openen, anders vervalt de garantie.
 
Hoe kan ik beroep doen op de garantie?
De Klant kan enkel een aanspraak op de garantie doen wanneer de originele aankoopbon kan worden getoond aan Carver. Alleen de eerste eigenaar heeft recht op garantie. De garantie is niet overdraagbaar.
1. Gebreken en claims onder deze garantie dienen door de klant per email onder vermelding van ordernummer en foto van het betreffende onderdeel te worden ingediend bij Carver, binnen 7 kalenderdagen na ontdekking van het gebrek. Mocht het noodzakelijk zijn voor Carver om het product te inspecteren om het gebrek/de claim te beoordelen, kan Carver eisen dat zij het product voor beoordeling mag inspecteren en dan zal er in samenspraak met de klant een passende oplossing worden gezocht voor de inspectie.
2. Carver behoudt zich het recht voor te bepalen of het product dan wel een onderdeel voor reparatie dan wel voor vervanging in aanmerking komt. In geval van vervanging wordt het product (weer) eigendom van Carver.
3. Carver zal binnen redelijk termijn de claim erkennen of afwijzen.
4. Eventuele kosten van transport van (onderdelen van) het product van en naar Carver komen voor rekening van de Klant, tenzij het gebrek onder de garantie valt.
 

Service en onderhoud

Hoe vaak heeft mijn Carver onderhoud nodig?
De eerste run-in check moet na 500 km of binnen 1 jaar tijd plaatsvinden, afhankelijk van welke conditie eerder optreedt. Daarna heeft de Carver om de 4.000 km onderhoud nodig.
Kijk voor de zekerheid in je gebruikershandleiding voor het onderhoudsschema.
 
Wat wordt er allemaal gecontroleerd tijdens een onderhoudsbeurt?
Tijdens de eerste run-in check wordt het volgende gecontroleerd:
● Niveau ruitenwisservloeistof
● Niveau remvloeistof
● Dashboardfunctionaliteiten (ruitenwisser, claxon etc.)
● Verlichting
● Deuren, sloten, stoelen en bagageruimte
● Controleschachtfunctionaliteit
● Wielophanging
● Bandenspanning en -slijtage
● Handremcontrole
Tot slot wordt er een testrit gemaakt om een optimale werking van de Carver te garanderen.
 
Wat zijn de kosten van een onderhoudsbeurt?
De eerste run-in service is inbegrepen in de verzekering en is dus gratis. Deze heeft een waarde van €88 (incl. 21% BTW), wat overeenkomt met 1 uur maximale arbeidstijd door Carver-gecertificeerde monteur in een Moobi Center.
Na de eerste run-in service betaal je voor de tijd van de monteur plus de kosten voor reparaties die niet door de verzekering worden gedekt.
 
Wat doe ik als mijn Carver beschadigd is?
Neem contact op met een Moobi center bij jou in de buurt voor een afspraak. Klik hier voor een overzicht van alle Moobi centers door heel Nederland.
 
Wat moet ik doen als mijn Carver niet meer wilt starten?
Neem contact op met Carver support op +31 (0)85 1302484. Indien je pechhulp bij je verzekering hebt zitten, bel dan VHD op het nummer op je verzekeringspas.
 
Waar kan ik onderhoud krijgen?
Het is mogelijk om onderhoud te krijgen bij één van de Moobi centers door heel Nederland. Klik hier voor een overzicht van alle Moobi centers om te zien welke het dichtst bij jou in de buurt zit.
 
Kan ik reparaties laten uitvoeren door een derde partij?
Als je reparaties aan de Carver of accu laat uitvoeren door een derde partij vervalt onmiddellijk de garantie. Reparaties mogen alleen worden uitgevoerd door een Carver-gespecialiseerde monteur.
 

Bestelproces, Logistiek en levering

Ik woon niet in Nederland, kan ik toch een Carver aanschaffen?
We verkopen de Carver momenteel alleen binnen Nederland. Als we eenmaal meer ervaring hebben opgedaan zullen we ook de mogelijkheden in andere markten onderzoeken, maar op dit moment is het nog te vroeg om daar meer informatie over te geven. Uiteraard ben je vrij om zelf een Carver te bestellen als je in het buitenland woont. Wees er dan wel goed bewust van dat je zelf verantwoordelijk bent voor het regelen van verzending, verzekering en onderhoud aan je Carver. Dit laatste is met name relevant voor je garantie, die komt namelijk te vervallen als de Carver niet regelmatig (volgens het onderhoudsschema zoals aangegeven in de gebruikershandleiding) een onderhoudsbeurt krijgt bij een gecertificeerde monteur.
Onze monteurs bevinden zich in het begin alleen nog binnen Nederland, bij één van de Moobi centers. Klik hier voor een overzicht van alle Moobi centers om te zien welke het dichtst bij jou in de buurt zit.
 
Hoe kan ik een offerte aanvragen?
Een offerte aanvraag kan via https://www.carver.earth/b2b/ voor zakelijk gebruik en/of meerdere Carvers.
 
Kan ik een proefrit maken?
Natuurlijk! Vanaf september bieden we testritten aan door heel Nederland. Schrijf je in via https://cafe.carver.earth/
 
Wat is de levertijd van mijn Carver?
Dit is afhankelijk van wanneer je jouw Carver besteld. Zodra je jouw bestelling hebt geplaatst wordt contact met jou opgenomen voor een eventuele testrit. Na de testrit kun je jouw bestelling bevestigen en wordt een levertijd vastgesteld. De eerste Carvers worden vanaf september 2019 uitgeleverd.
 
Hoe wordt mijn Carver geleverd?
Als je voor 1 september een pre-order hebt geplaatst leveren wij jouw Carver voor de deur af of op een andere overeengekomen locatie. Orders die vanaf 1 september zijn geplaatst kunnen bij het dichtstbijzijnde Moobi center worden opgehaald mits < 25 km. Mocht de dichtbijzijnste Moobi Centre verder weg zijn dan worden er afleverkosten berekend.
 
Is de Carver beschikbaar via een dealer?
Nee. Er zijn momenteel geen plannen om de Carver beschikbaar te maken via een dealer.
 

Contact

Hoe neem ik contact met jullie op?
Wij zijn te bereiken op +31 (0)85-1302484 of via info@carver.earth.
 
Hoe kan ik een klacht indienen?
Het is voor ons erg belangrijk dat al onze klanten tevreden zijn met de Carver en onze service. Mocht dit niet het geval zijn, dan waarderen wij het zeer als je ons dit laat weten, zodat we ons product en service kunnen blijven verbeteren.
 
Telefonisch.
Vaak ben je telefonisch het snelst geholpen. Neem contact op tussen 9:00 en 17:00 op 085-1302484. Eén van onze medewerkers zal je zo goed mogelijk helpen om tot een oplossing te komen. Mochten jullie er niet in één keer uitkomen, dan zal er daarna uiteraard nog een opvolging komen.
 
Schriftelijk.
Stuur ons een email op info@carver.earth of stuur een ticket in via ons help center. Wij zullen uiterlijk binnen 3 werkdagen reageren.
 
Hoe kan ik een AVG verzoek indienen?
Stuur ons een email op info@carver.earth met “AVG verzoek” of “GDPR request” als het onderwerp. Wij zullen zo snel mogelijk en uiterlijk binnen één maand (30 dagen) na ontvangst van jouw verzoek schriftelijk reageren.